Selasa, 8 September 2015

#throwback2014 ... GONG XI FA CAI ...

OKAY...  ni masa raya cina tahun lepas .. tahun ni ? urmm .. :'(  .. tahun ni tak balik pun umah tok .. sebab takde orang .. papa ada keje kat Johor .. Kokowan pulak balik kampung umah isteri dia (Mak kakak pun orang cina jugak .. so kiranya Kokowan ayah cina ..kakak pulak mak cina) Kokomil pulak kena fly  ... cian tok kena raya dengan uncle je .. (uncle tak kawing) .. Aisyah pulak tido je lah ..nak buat apa lagi .. takkan nak gi raya umah orang pulak .. so ni gambar2 tahun lepas .. best gile time ni semua orang ada kecuali uncle Aisyah yang sorang lagi .. tak buat apa pun sebenarnya .. petang tu pergi raya umah tok dulu lepastu gi raya kat umah sapa ntah .. kawan papa kot .. ke sepupu macam tu lah ... tapi masa malam raya kedua tu best .. mula2 rancang nak rehat2 kat umah je .. lepastu tiba2 kokowan buat cadangan untuk buat BBQ ... mama dengan papa okay je .. tapi diaorang taknak masuk campur.. so kita orang pun bincang je lah 4 orang (kokowan,kokomil,kakak dan Aisyah) nak buat berapa ekor ayam .. ... lepastu call pulak tok tanya ada tak lagi arang, pemanggang tu semua lah .. so tugasan dia kokowan dengan kokomil gi beli ayam kat Giant (Giant sebelah umah je .. heheh ) lepastu kakak pulak bersihkan ayam .. Aisyah pulak buat sibuk je .. heheh .. Aisyah bab2 dapur2 ni allergic sikit ..  tu je lah .. lepastu macam biasa lah .. nama pun raya kan .. mestilah ada mercun2 tu semua ...SO pada sapa2 yang berminat  and nak tahu muka2 ala2 buruk abang2 nana ni bolehlah tengok foto2 kat bawah ni ..


Ni masa petang .. raya kat umah tok 

 dari kiri tu .. Aisyah, Tok, Kokowan, Kokomil and yang duduk tu Abang Mi.. 
 yang kanan tu kakak Aisyah 

 ni umah sapa ntah .. oh ye .. yang baju putih tu papa Aisyah
 hahaha .. berebut nak kuih raya ... rasanya tu balang kacang gajus ke kacang pistachio ntah lah ...


ni angpau yang Aisyah dapat .. urmm sikit je .. tapi isi dia 'WOW' jugak lah .. heheh $$$

Ni Bahagian malam raya kedua pulak ..



 yang baju hijau tu mama Aisyah ...



 hehhe .. sempat lagi main tanglong terbang ...




My Big family.. hhhehe.. takdelah besar sangat ..


Tiada ulasan:

Catat Ulasan